2014. május 2., péntek

Kill la Kill

Megint anime. Kicsit sokat sorozatolok mostanában, azt hiszem. Egyébként úgy érzem, meghalt néhány agysejtem. De nem fogok rosszat írni róla. Láttam, hogy a Mondo is fog ezzel a sorozattal foglalkozni, de ez természetesen engem nem állíthat meg. Awhahaha!

Adatoló

Stúdió: Trigger
Hossz: 24 rész
Év: 2013-2014
Besorolás: vígjáték, harc, akció, paródia (?)

Történet?

Egy olyan világban, ahol az iskolai egyenruhák különleges erőt adnak, ahol egy iskola tör mind fölé, a harc mindennapos, és semmin sem szabad meglepődni. Azon sem, hogy egyszer csak felbukkan egy lány, egy piros, fél ollóval hadonászva, és közli, hogy cserediákként kívánja kivenni a részét az oktatási rendszer eme létesítményében. Illetve hogy le fogja győzni az iskola verhetetlen úrnőjét, Kiryuuin Satsukit. Arról már nem is beszélve, hogy az apját is meg kívánja bosszulni, mert szegény ideje korán elhalálozott.

Vélemény?

Ez az anime gyilkos. Őrült. Kíméletlen. Te jó ég.
De a lehető legpozitívabb értelemben. Szórakoztat, és közben kikészít. Jaj.
Tehát. Szerintem az a legjobb benne, hogy minden konvenciót felrúg, és épp azért lehet benne elhelyezni egy csomó érdekes üzenetet, mert semmit sem akar mondani. Csak adagolja a történetet, a harcokat, és persze a fanszervízt (igen, azt), pörög megállíthatatlanul, és nem törődik semmivel. Épp egy ilyen animébe lehet belehelyezni egy nagyon szélsőséges történetet, hasonlóan eszeveszett karakterekkel, és látszólag az egésznek semmi célja, és értelme nincs.
Amit én láttam benne:
  1. Egy shonen paródia.
    Ahogy a végletekig püfölik egymást, folyik a vér, és ordítoznak, teljesen olyan, mint bármelyik klasszikus, csak erre még egy lapáttal rátettek. Ezért éreztem kicsit komikusnak.
  2. Egy érdekesen kivitelezett társadalomkritika.
    Lehet, hogy a készítőknek ez nem volt kifejezett célja, de ez a ruha és öltözködésközpontú szál nekem erre mutat cseppet. Az vagy, amit viselsz, vagy nem a ruha teszi az embert?
  3. Egy tabukat nem ismerő perverz, őrült vígjáték.
    Nincs hozzáfűznivalóm.
Nekem nagyon tetszett, de ennek pihenten kell nekiállni, sok csokival, különben pusztít. És véletlenül sem szabad zh és vizsga közeledtével elkezdeni, viszont egy fárasztó nap után felbecsülhetetlen értékkel bír egy rész.

Grafika: 5/5 - Igényes, egyedi.
Történet: 5/4 - Jaj.
Karakterek: 5/4 - Duplajaj. Mindegyik elmebeteg, de a maga módján mindegyik szerethető. (A főgonoszokat leszámítva...)

Ezt a sok jajt csak az értheti, aki végignézte, de szerintem határozottan érdemes rászánni ezt a 24x20 percet. (Nem számolom ki, bölcsész vagyok.)

1 megjegyzés: