2014. április 1., kedd

Otome Youkai Zakuro

Adatoló

Hossz: 13 rész
Év: 2010
Manga: Hoshino Lily (szerző), 2006 óta fut
Besorolás: vígjáték, anime, romantikus
Stúdió: J.C. Staff
Online: AnimeAddists
Forrás: AnimeAddicts

Történet, röviden

Japán fejlődik, és elkezdni átvenni a nyugat kultúráját. A katonák uniformisa is elhagyja a hagyományokat, kimonós hölgyet pedig szinte nem is látni már az utcákon. A változásnak sokan örülnek, de vannak, akik szenvednek tőle. Ők a yōkai-k, a régi világ démonai, istenségei. Sokuk igyekszik megtalálni a saját helyét, de a társadalom ezt nem nézi jó szemmel, a legtöbben még félnek tőlük, még azoktól is, akik nagyrészt hasonlítanak az emberekre. Főszereplőink is ilyenek, hanyou-k, vagyis féldémonok. Az egyetlen megkülönböztető jegy a fejük tetején csücsül, rókafül formájában. Feladatuk pedig nem egyszerű; a hadsereg néhány katonáját küldi közéjük, hogy velük együtműködve védelmezzék az embereket. Mondanom sem kell, hogy rengeteg konfliktus árán...

Fodros, rózsaszín kimonók

Hogy is kezdjem... Nem egészen az én világom az ilyen romantikus huzavona, mint az már kiderülhetett, én a sötét, borongós, drámai sorozatokat szeretem, de ezeket jó néha megszakítani egy-egy ilyen művel is. Egyébként ez egy aranyos anime, könnyű, kedves, de mégsem annyira csillám, varázslat, és világmegmentés, mint mondjuk egy vérbeli shōjo.
A grafika szép, bár a karakterdizájnért nem vagyok oda, ami a lányokat illeti, de persze azért fordozták őket össze, hogy aranyosabbak legyenek. Nos, csak a füllel is azok, de sebaj, ez csak az én ízlésem, attól még szépen meg van rajzolva.
A történet követhető, de nekem egy kicsit lapos volt. Olyan, amiről már az elején tudod, hogy mi lesz a vége, de azért mégsem lehet abbahagyni. Nagy logikai bukfencek nem voltak benne, de a lányok harcmodorát én úgy, ahogy volt, nem értettem. Ez nem spoiler, mert már az első részben kiderül, hogy virágszirmokkal, énekkel, és egy kiskéssel győzik le a bestiákat. Oké, nem egy vérbeli shōnen, kit érdekel, felülemelkedem rajta.
A karakterek követik a bevett sémákat. Van egy forrófejű, egy kis szende, (kettő) cserfes és fesztelen, egy minden lében kanál szépfiú, egy kölyök és egy szótlan szamuráj. Ezek sajnos nincsenek túlzottan árnyalva, bármely mainstream animében megtalálhatók.

Vélemény

Oké, ez nem egy fantasztikusan tökéletes mű, de szórakoztat, felemel, kicsit bepúderezi az ember lelkét. Aki szereti a mérsékelt romantikát, de a 120 részen át tartó cívódást képtelen élvezni, annak szerintem tetszeni fog. Nem is tudok sokkal többet mondani róla, kikapcsol, elvarázsol, kész.

Grafika: 5/5

Történet: 5/4 - Nem túl eredeti, de aranyos gondolat a yōkai-k modernebb környezetbe való helyezése.

Karakterek: 5/3 - Szerethetőek, de nincs sok egyedi vonásuk. Viszont fejlődőképesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése