2014. április 9., szerda

Blood Lad

Adatoló

Hossz: 10 rész
Év: 2013
Manga: 2009 - (még fut) mangaka: Yuuki Kodama
Stúdió: Brains Base
Besorolás: fantasy, vámpír, vígjáték

Történek, röviden:

Üdv a démonok világában. Itt él minden rémtörténet szörnyű szereplője, vámpírok, vérfarkasok, szellemek és a jó ég tudja még micsodák. Főhősünk (Staz),  is itt tengeti mindennapjait, és bár egy körzet főnöke, eléggé unja az életét. Legszívesebben Japánba menne, a mangák, és animék varázslatos földjére, és hiába van neki a legnagyobb ereje a környéken, inkább a szobájába zárkózva játszik, vagy egyéb tisztességes otaku elfoglaltságot művel. Változást Yanagi Fuyumi, az emberlány hoz, aki maga sem tudja hogyan, de véletlenül ebbe a világba kerül. Mit ád az ég, Japán szülötte a lány, Staz rögtön ki is sajátítja, hogy kedvenc országáról faggassa, de egy szerencsétlen véletlen miatt Fuyumi meghal. A változás nem túl szembetűnő, csupán szellemmé válik, ám ez több problémát is felvet.
  1. Az ember lánya nem feltétlenül gimnazista évei alatt akar meghalni, ráadásul olyan nonszensz dolog miatt, mint egy démontámadás.
  2. Staz elveszti az érdeklődését Yanagi iránt - az már nem hús vér ember, és ez egy vámpír számára ez azért fontos tényező.
  3. A lány vissza tervez térni saját életébe, hogy úgymond, normális életet élhessen.
Így tehát adott a feladat, Yanagi Fuyumit fel kell támasztani. Ez válik Staz rögeszméjévé, és az anime fő mozgatórugójává is.

Hol kezdjem...

Ez egy rövid nyári sorozat, csak ízelítő a valódi történetből, ami még most is fut manga formájában. Aki nem vágyik éppen epikus befejezésekre, nagy mondanivalóra, csak beleszagolna valami szórakoztatóba, annak tökéletes.
A grafika csinos, a kontúr néhol sötétkék, vagy barnás színű, ami kicsit komolytalanná teszi, hozzáilleszti a történethez. A lány karakterek nagyon aranyosan néznek ki, de mell-tájékon nincs hiány. (Engem ez sokszor idegesít, ha túlzásba viszik, de itt a hölgyek olyan kereken-aranyosan vannak megrajzolva, hogy sokszor fel sem tűnik.)
A történet egyszerű, követi az ilyen féle sorozatok jól ismert elemeit. Egy küldetés, amiért sokszor a főhős az életét kockáztatja, lehetőleg két darab nőnemű egyed a protagonistánk körül, minimum egy családtag, akivel rossz a viszony, sok barát, akiket alkalmanként csoportosan lehet előcibálni, illetve egy erő, ami még sok meglepetést tartogathat. Illetőleg egy mélyebb szál/cél a fent említett alatt/felett/mellett.
A karakterek szerintem érdekesek és szerethetőek. Itt is van mindenféle, a forrófejűtől kezdve a hidegvérű őrültig. Staz egy elég magának való, nemtörődöm figura, de kedvessé és komikussá teszi a Japán iránti rajongás, és az otakus megnyilvánulások.
Nehéz erről többet írni, mert gondolom a mangában van az igazi kakaó, ez még csak egy kis... Pohárka tej? Aranyos kis kikapcsolódás, persze elég jó harcokkal - már amennyit 10 részbe bele lehet passzírozni. Illetve egy kis romantika is, de annak csak egy kis szelíd-szolíd fuvallatát érezni még, annyira nem indultak be a történések.

Grafika: 5/5 - Igényes, nyilván nem realisztikus.
Történet: 5/3 - A megszokott, de elég jópofa.
Karakterek: 5/4 - Van néhány idióta figura, én szerettem mindenkit. Kicsit hasonlít a Soul Eaterhez ebben a tekintetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése