2014. március 9., vasárnap

Turistát játszom N°1: Budapest


 Íme az új rovat első bejegyzése, bár kissé elüt a többitől, a második lesz igazán a része. Most zömmel képekkel fogom elhalmozni a bejegyzést, mert Budapest számomra nem jelent teljes mértékben új élményt - így nehéz is róla beszélnem. Az én hozzállásom volt ellenben teljesen más.
A lényeg az, hogy hamarosan segédkeznem kell egy kisebb csoport vezetésében. Külföldiekről van szó, nyilván a nagyobb látványosságokkal lehet őket a legjobban szórakoztatni. Felbuzdulván a feladat nehézségén fogtam a kis fényképezőgépemet (ami 9 kép után lemerült), és úgy döntöttem, bejárom az útvonalat. Javarészt talpon, tehát sétálva.
Nem volt aznap órám, békés tempót vettem fel, és engedélyeztem magamnak a bámészkodást is. Kis időre igazán turistává válhattam, és olyan dolgokban fedeztem fel a szépséget, amik mellett szinte nap mint nap elhaladok. Mivel a gépem kipurcant, sok képet mobillal készítettem. Igen. Szutyokul néznek ki, de legalább az enyémek.
A képek gyakorlatilag állomásokra osztják a közel 4 órás utamat, melynek nagy részét már egy kedves barátnőm kíséretében tettem meg - segítségemre sietett, mikor felhívtam, rossz érzés lett volna ezt a sok szépséget egyedül bejárni.
Ha pedig összegezném ezt a túrát, csak annyival tenném, hogy rendszeresíteni akarom az életemben az efféle sétákat. Olyan más, ha az ember nem csak néz, de lát is egy kicsit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése