2014. március 27., csütörtök

Borítómánia N°1

Marissa Meyer: Cinder

Ezt a könyvet épp most olvasom. Jópofa, hogy a borítóról írnék éppen, de utazókönyvként érkezett, így nem én választottam. Talán el is siklott volna felette a figyelmem, mert a Vörös Pöttyösökre emlékeztet cseppet, és azokból köszönöm szépen, egy évtizedre elég is lesz. (Mondom ezt úgy, hogy pont ezalatt egy hasonló kiadású kupac van, Hajjaj.)
Azonban mikor kivettem a borítékból, haaajj! Csinosan néz ki. Szép ez a kontraszt a bársonyos kék, és az üvegszerűen átlátszó cipellő közt. Igazából az alapsztorit meg is tudjuk a borítóból. Cinder, Cinderella, egy Hamupipőke történet, tehát a főhős kálváriája lesz a téma. Kacskaringós betűk, robotláb - újfajta értelmezés. Üvegcipellő, talán hercegünk is lesz?
Tehát minden tösszevetev okos kis borítónak tartom, és bár a magyar kiadó megőrízte ezt, még biggyasztett egy titokzatos kis szöveget a jobb sarokba, biztos, ami biztos. Marketing...

 Brent Weeks: Éjangyal trilógiaHónapok óta végre könyvtár körút, és végre, végre bent volt. Hiába van minden kötetből 3 példány, a Szabó Ervin Központi Könyvtárának nyájas olvasója kiéhezett - és nem átallja ellopni az orrom elől a legjobb könyveket. Hiányzik a saját kisvárosom könyvtára, ott mindig minden bent van. Nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem, már kuttúra szempontjábó. :)
A borító tehát itt is maradt, de kapott egy Hard Selection logót, ami azért majdnem elvette a kedvem, de ha ilyen sokan haraptak rá, hogy én hozzá sem fértem... Csak jó lesz, adok neki egy esélyt. A borító mindenesetre elég ígéretes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése