2014. március 27., csütörtök

A 7 főbűn könyvekbe foglalva

KAPZSISÁG — Melyik a legolcsóbb könyved? Melyik a legdrágább?

Ez már csak azért nem egyszerű, mert a legolcsóbb szükségszerűen antikvár - hacsak az ingyen összeszedetteket nem tekintem (ajándékot végképp). És az antikvár könyveken általában nem reális az ár. Ha pedig az volt, lealkudtam, hehehe. Azt hiszem amire emlékszem, az Victor Hugo Nevető embere volt, 400 forintocskáért. De biztos vannak helyi kiadványok, amiket ingyen szedtem össze, de azok nem is maradtak meg túlzottan.
A legdrágább, ami most eszembe kut, az ez volt:
A bűntudat ma is kísért....

HARAG — Melyik szerzővel állsz utálom/szeretem viszonyban?

Leiner Laura. Ez egyértelmű, bár az is túlzás, hogy odalennék érte. Nem tudom elfogadni, mint írónőt., de afelett a tény felett nem tudok elsiklani, hogy a Szent Johanna Gimi mind az összes részét befaltam.

FALÁNKSÁG — Melyik könyvet faltad örömmel újra és újra minden megbánás nélkül?


Wass Albert: A funtineli boszorkány (és további részei...).

LUSTASÁG — Melyik az a könyv, amelyiket elhanyagoltad lustaságból kifolyólag?


Gyakorlatilag az összes, jobboltalt felsorolt könyv. Ez a modul a Molyról lett importálva, és elvileg az épp folyamatban lévő olvasmányokat mutatja. Elvileg. Nálam a már 1-2 éve lustaságból félbehagyott könyvek gyűjtőhelye, de mentségemre szóljon, most irtom a listát. Egész jól haladok. :)

BÜSZKESÉG— Melyik az a könyv, amiről beszélni szoktál, ha nagyon intellektuális olvasónak akarsz tűnni?


 Már nem azért, de ilyen sok van. :D Melyik helyzet mit kíván ugye. Száll a kakukk fészkére, Bűn és bűnhődés, Akvárium (Tóth Krisztina), Ragyogás... Nem tudom eldönteni, melyikkel dicsekedtem igazán.

BUJASÁG— Mely tulajdonságokat találod a legvonzóbbnak egy férfi/női karakterben? 


Csak legyen talpraesett. Az életképtelen, illetve transzszexuális karakterektől tosszul vagyok, de sajnos ma ez a divat. Ja, és ne csillogjon. :D
Igazából ha a főhős, akivel azonosulni tudok vonzónak találja a (hímnemű) karaktert, nyilván én is hasonlóképp fogom gondolni. Persze azt nem szeretem, ha hosszan elemzik a rajongás tárgyának gyönyörű, mélykék szemeit, kusza tincseit, huncut mosolyát, és hasonlók. Úgy tűnik, könnyebb volt leírni azt, hogy mit nem találok vonzónak.

IRIGYSÉG— Mely könyveket szeretnéd a leginkább megkapni ajándékba?


Hűha. Ha csúnya lennék, valami 20.000 forintos bazi szótárat, vagy nyelvkönyvet hoznék... De talán ez így meg is felel a valóságnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése